сряда, 7 април 2010 г.

СЛАДЪК ХЛЯБ ОТ ХИЛЕНДАРСКИЯ МАНАСТИР

I ден – сместа се поставя в пластмасов съд и се разбърква с дървена лъжица

 

II, III, IV ден – не се пипа

 

V ден – към сместа се добавят 300 гр. захар, 300 гр. брашно, 300 мл. прясно мляко; не се бърка

 

VI ден – сместа се разбърква с дървена лъжица

 

VII, VIII, IX ден – не се пипа

 

X ден - към сместа се добавят 300 гр. захар, 300 гр. брашно, 300 мл. прясно мляко; разбърква се, разделя се на 4 части. Едната част опичаш, а другите 3 раздаваш.

 

Към твоята част добавяш:       200 гр. брашно

200 мл. олио

200 мл. прясно мляко

                                                   3 яйца

                                                   1 чаша стафиди

                                                   1 чаша орехи

 

Пече се на умерена фурна 30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар